Hundar som är uppfödda på en kennel

Det finns många sätt och många olika ställen du kan köpa en hund på, du kan tillexempel köpa en hund på blocket, omplaceringshundar eller hundar som blivit omhändertagna. Ett annat sätt att köpa en hund på är via en kennel. Om man väljer att köpa en hund från en kennel finns det många fördelar som medföljer och det ska vi försöka redogöra här.

Många kennlar i Sverige är anslutna till Svenskakennelklubben. Det är som ett nätverk som innebär för den nya hundägaren ett tryggt köp med ett regelverk som stöttar upp och bidrar till goda förutsättningar. Förutom det trygga köpet är det också en trygghet i att veta vad du kommer att få. De goda förutsättningarna och tryggheten ligger i att du kan försäkra dig om att valpens föräldrar är fullt friska och inte har anlag på sjukdom som kan drabba din valp. Valpens föräldrar är också renrasiga vilket gör att du kan förvänta dig de kvalitéer hos en ras som du har valt. På köpet av valpen får du dessutom en veterinär besiktning med en ID-markör. Detta är tillexempel nödvändigt om du vill kunna ta med hunden på en resa och en säkerhet om hunden springer bort. Är valpen uppfödd på en kennel som är ansluten till SKK kan du också försäkra dig om att en stamtavla är korrekt och riktig som du kan ta med dig hem.

När en valp är uppfödd på en kennel finns också särskilda bestämmelser om hur valpen får leva. Detta gör att valpens levnadsstandard är fin och inte har tidigare men eller påfrestningar. Om en hund tillexempel lämnas ifrån sina syskon och mamma för tidigt kan detta skapa problem för hunden längre fram men detta är försäkrat att den slipper om uppfödd på en kennel. En kennel bedrivs ofta på en större yta på landsbygden, detta gör att valpen växer upp i en bra miljö och får tillgång till det en valp behöver redan vid födsel.