Ett hälsosamt kattliv

Ett husdjur är inte bara en extra familjemedlem och källa till mys och lek. Det är också ett stort ansvar. Som ägare är du ansvarig för ditt djurs hälsa. Katter anses ofta vara väldigt självgående och duktiga på att ta hand om sig själva. Men även katter behöver extra omsorg så att de ska vara friska och hälsosamma hela livet ut.

Vad ska katter äta?

En utomhuskatt är en jägare. Den sätter gärna i sig gnagare och småfåglar och tar gärna med sig ett och annat djur hem till dig. Katten lyckas dock inte alltid med sin jakt och behöver därför få mat hemifrån. Katter är köttätare och behöver en kost mest bestående av fett, protein och mineraler för att hålla sig frisk. Det bästa är blötfoder men det finns många olika alternativ. Klicka dig vidare här för att hitta det bästa för din katt.

Vad ska katter inte äta?

Det går absolut att ge katter delar av vår mat men det finns vissa saker som katter inte ska få i sig. Efter att katter har slutat dia ska de helst inte få i sig mejeriprodukter. De är också känsliga mot lök, avokado, druvor, russin och även tonfisk i burk. Färsk fisk är dock bara bra för katter att äta.